Informacja o produkcie
Tarta pistacjowa to ciasto klasy premium, idealne dla prawdziwych koneserów. Zbudowana na kruchym spodzie, skrywa w sobie aksamitny krem pistacjowy, któremu towarzyszą intensywne smaki malin, orzechów oraz słonego karmelu. Całość jest obsypana chrupiącym crunchem pistacjowym, który nadaje deserowi wyjątkowego charakteru. Produkt mrożony, nie krojony, gotowy do podania po rozmrożeniu.
Termin przydatności do spożycia po rozmrożeniu: 5 dni.
Skład:
Krem mascarpone z pistacją [ser mascarpone (śmietana, sól, regulator kwasowość: E330), pasta pistacjowa 30% (pistacje 69%, cukier, oliwa z oliwek, sól), śmietanka UHT kremowa 30% tłuszczu (śmietanka, stabilizator: karagen E407), biała czekolada (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy)], coulis malinowy [maliny (74%), woda, cukier, substancje żelujące: pektyny, sok z cytryny], kruchy spód [mąka pszenna, masło z mleka 82% tł., margaryna (woda, oleje roślinne w zmiennych proporcjach, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), koncentrat soku z marchwi, koncentrat soku z cytryny, sól morska, olejek cytrynowy), pistacje, cukier, kurze JAJA ściółkowe, sól], krem z migdałem [margaryna (jw.), migdały (23%), kurze jaja ściółkowe, cukier puder, pistacje], pasta pistacja (12%) (jw.), pistacje (1%).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna: 1528 kJ/367 kcal
Tłuszcz: 24,4 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone: 8,5 g
Węglowodany: 27,8 g
W tym cukry: 18,3 g
Białko: 7,7 g
Sól: 0,2 g
Parametry
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie: Produkt głęboko mrożony
Masa netto: 1.5 kg
Masa brutto: 1.685 kg
Alergeny: jaja, orzechy, gluten, soja, mleko i jego pochodne
Sposób przygotowania/użycia: Rozmrażać przez 6-10 godzin w warunkach chłodniczych.
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej.
Przechowywanie po otwarciu: Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.