12 marca w hotelu Focus pod Lublinem odbyło się inspirujące spotkanie branży gastronomicznej – „Targi Smaku i Inspiracji”. Przyciągnęło ono ponad 600 gości z regionów podlaskiego, podkarpackiego i lubelskiego. Wydarzenie obfitowało w kulinarne atrakcje, w tym pokazy mistrzów kuchni, live cooking oraz liczne degustacje.
Przygotowane stoiska i atrakcje cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Orientuj się na Azję! – pod tym hasłem eksperci kuchni azjatyckich prezentowali pomysły na azjatyckie dania, w tradycyjnym wydaniu, jak i w menu dla restauracji, hoteli i street foodu. Pinia Food i ich włoskie klimaty dały o sobie wyraźnie znać podczas tego wydarzenia, a to za sprawą doskonałej jakości produktów kuchni śródziemnomorskiej – od klasycznych, autentycznych smaków, po rzemieślnicze pasty La Fileja. W samo południe odbył się pokaz Masterclass Pizza Gourmet. Stoisko kuchni tureckiej i arabskiej, reprezentowane przez ekspertów marki Al Safar, przeniosło z kolei gości w podróż po dalekich… smakach.
Na tym jednak nie koniec! Podczas spotkania zaprezentowano ofertę świeżych warzyw, ziół i owoców, wysokiej jakości mięs sous vide, burgerów czy steków, a także owoców morza i ryb – tu niekwestionowanym hitem okazała się solandra. Działania w tym zakresie wspierał pokaz sushi. Były też inspiracje dla piekarni, cukierni i gotowe rozwiązania do bufetów śniadaniowych! Specjaliści z Fine Wine Bar doradzali w kwestii win, alkoholi mocnych, kaw oraz innych produktów do baru. Swoją imponującą wiedzą podczas masterclass dzielił się head sommelier Fine Wine – Kacper Woźniak.
Uczestnicy mieli również szansę przekonać się, w jaki sposób system zamówień online e-bidfood może usprawnić ich codzienną pracę i zaoszczędzić – jakże cenny w gastronomii – czas.
Wydarzenie w Lublinie było doskonałą okazją do wymiany doświadczeń i podjęcia inspirujących dyskusji na temat branży. Dziękujemy i zapraszamy na kolejne eventy organizowane przez firmę Bidfood.