W dniach 26 i 27 listopada w Cukrowni Żnin odbyło się wyjątkowe wydarzenie – HOST 2024, które zgromadziło ekspertów branży gastronomicznej, restauracyjnej i hotelarskiej. Były to dwa dni pełne inspiracji, wiedzy i emocji kulinarnych!
Program tego wydarzenia opierał się na trzech filarach:
- Prelekcjach prowadzonych przez specjalistów, w tym zespół firmy Bidfood, który podzielił się praktycznymi wskazówkami i doświadczeniem ze zgromadzonymi.
- Strefach tematycznych z udziałem kilkudziesięciu wystawców, prezentujących najnowsze rozwiązania i produkty.
- Konkursach kulinarnych zarówno dla profesjonalistów, jak i młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Jednym z punktów wydarzenia był panel dyskusyjny „Specjalizacja – klucz do rozwoju”, gdzie nasi eksperci rozmawiali o korzyściach płynących ze specjalizacji oraz jak może ona wesprzeć restauratorów, hotelarzy, a także managerów w rozwoju ich biznesu.
W trakcie tych dwóch dni odbyły się także dwa konkursy kulinarne:
HOST HOTEL RESTAURANTS - najlepsi szefowie kuchni rywalizowali, prezentując wyjątkowe dania przygotowane z najwyższej jakości składników. Zwycięzcami zostali Piotr Kuzdro i Sebastian Jawor z Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.
HOST SCHOOL, który odbył się drugiego dnia i był zorganizowany dla młodych kucharzy. Zwyciężył zespół ze Szkoły Gastronomicznej w Krakowie. Gratulujemy młodym talentom! W ramach nagrody ufundowaliśmy im warsztaty kulinarne w naszych studiach kulinarnych, aby mogli poznawać profesjonalne tajniki przygotowania wyjątkowych dań.