Informacja o produkcie
Mięso małży (inaczej muli) jest bardzo delikatne, aromatyczne, pachnie morzem i jest miękkie. Mule najczęściej podaje się duszone w różnych sosach lub grillowane. Nierzadko wyjmuje się mięso z muszli i miesza np. z ryżem, grzybami lub warzywami i używa jako nadzienie, lub jako dodatek do sałatek albo rodzaj potrawki.
Składniki:
mule w muszlach.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna - 443 kJ / 106 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 6 g
W tym cukry - 0 g
Białko - 15 g
Sól - 1,1 g
Parametry
Kraj pochodzenia - Chile
Przechowywanie - Produkt głęboko mrożony
Masa netto - 1 kg
Masa brutto - 1.1 kg
Alergeny - owoce morza
Przechowywanie przed otwarciem - Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.
Przechowywanie po otwarciu - Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.