Informacja o produkcie
Mąka żytnia pełnoziarnista uzyskiwana jest z przemiału całego ziarna, dzięki czemu zachowuje wszystko co najlepsze w mące. Jest bogata w magnez, dzięki czemu wspomaga pracę układu nerwowego, a pełen wachlarz składników mineralnych (wapń, sód, miedź, potas, cynk, żelazo) czyni z niej jedną z najzdrowszych mąk. Idealnie nadaje się zarówno do wypieku pieczywa (chleba, bułek), ale również do przygotowania blin i pysznych ciast np. piernikowych. Produkt bez dodatku polepszaczy.
Składniki:
mąka żytnia typ 2000.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna - 1362 kJ/323 kcal
Tłuszcz - 2,2 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 61 g
W tym cukry - 2,5 g
Białko - 8,1 g
Sól - <0,01 g
Parametry
Kraj pochodzenia - Polska
Przechowywanie - Temperatura pokojowa
Masa netto - 1 kg
Masa brutto - 1.01 kg
Alergeny - gluten
Przechowywanie przed otwarciem - Przechowywać w suchym, przewiewnym i chłodnym miejscu.