Informacja o produkcie
Mąka pszenna typ 500 nazywana jest mąką luksusową. Znamy ją też pod nazwą mąki poznańskiej i wrocławskiej. Jest to typ maki najbardziej uniwersalny. Dzięki wysokiemu rozdrobnieniu może być stosowana do wszelkich wypieków ciast kruchych, ciasteczek, ciast oraz do jasnego pieczywa. Sprawdzi się jako panierka do ryb i mięs. Doskonale nadaje się do różnego rodzaju ciast wymagających kleistości jak np: rogaliki, krokiety, kluski, pierogi czy wypieki ciast drożdżowych. Wzbogacimy nią także aromatyczne sosy i tradycyjne zupy. Charakteryzuje się wysokim stopniem przemiału ziaren pszenicy zwyczajnej i zawiera cenny potas, fosfor, białka oraz folacynę. Produkt bez dodatku polepszaczy.
Składniki:
mąka pszenna.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna - 435 kJ/343 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 74 g
W tym cukry - 0,2 g
Białko - 10,1 g
Sól <0,01 g
Parametry
Przechowywanie - Temperatura pokojowa
Masa netto - 1 kg
Masa brutto - 1 kg
Alergeny - gluten
Przechowywanie przed otwarciem - Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.