12 stycznia 2020 r. odbył się 28. finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W charytatywne granie i pomaganie zaangażowaliśmy się także i my, organizując wielkie gotowanie w trzech miastach.
Przygotowania do finału zaczęliśmy w sobotę 11 stycznia. W gotowanie 1,21 tony bigosu zaangażowali się zarówno Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, jak i pracownicy Bidfood Farutex z oddziałów w Łodzi, Warszawie i Wrocławiu.
Gdy w niedzielę 12 stycznia WOŚP zaczęła grać, zaczęliśmy wydawać ciepłe posiłki – w zamian za datki do puszki. Wynik przeszedł nasze oczekiwania: udało się uzbierać łącznie 19 066,11 zł! Kolejki po gorący bigos ustawiały się od rana do późnego wieczora. Goście naszego stoiska dzielili się jednak nie tylko swoimi sercami – również ogromną energią i uśmiechami.
Łącznie przy organizacji akcji, przygotowaniu specjalnych stoisk i wydawaniu jedzenia przy „orkiestrowych” scenach pomagało ponad 100 osób.
Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć.