Poszerzamy portfolio naszych marek własnych. Wśród nowości są produkty dla wegan i wegetarian, miłośników pizzy, hamburgerów czy kuchni azjatyckiej.
Powstanie nowych marek i rozwinięcie obecnej oferty to odpowiedź na trendy i oczekiwania rynku. Kluczem doboru są surowce i podstawowe składniki używane w lokalach gastronomicznych specjalizujących się w konkretnej kuchni, np. pizzeriach, restauracjach sushi, śniadaniowniach czy cateringach.
Produkty w naszych markach są dostępne w różnych gramaturach w opakowaniach foliowych, papierowych, słoikach i puszkach. Wśród nowości produktowych znalazły się:
- mleczka kokosowe w marce Asiya
- fasola edamame w marce Cook Premium
- czerwone i czarne bułki do hamburgerów oraz zapiekanki w marce Grano
- mozzarella w marce InBianco
- kawiory tobiko i masago w marce Zen
- mąka kokosowa, jaglana, orkiszowa, migdałowa w marce Grano
Do portfolio marek własnych Bidfood Farutex dołączyły również dwie nowe linie: marka Cook Vege oraz 4Cater. Cook Vege łączy produkty dla wegan, wegetarian i fleksitarian, m.in. płatki drożdżowe nieaktywne, mąkę z ciecierzycy, vegenuggetsy, vegekebaba czy sól kala namak. Marka 4Cater zaś została stworzona z myślą o firmach cateringowych specjalizujących się w obsłudze eventów i klientów detalicznych (catering dietetyczny). Produkty, które znajdują się w jej ofercie, charakteryzują się dobrą ceną i dużymi opakowaniami gastronomicznymi.