Nasz autorski Trendbook zawiera informacje na temat najnowszych trendów, które wybraliśmy dla Ciebie jako rezultat dokładnego researchu oraz rozmów z szefami kuchni, właścicielami restauracji, specjalistami ds. marketingu, sommelierami, ekspertami różnego rodzaju kuchni – praktykami, przed którymi branża gastronomiczna nie ma tajemnic.
Trendbook składa się z dziewięciu rozdziałów: SIŁA KOBIET (Kobiety w gastronomii), CELEBRACJA, PROSTOTA, FUZJA SMAKÓW, EKOLOGIA, TECHNOLOGIA, ROŚLINY, KOMPETENCJE, DESIGN.
Poszczególne rozdziały odnoszą się do zachodzących na świecie zmian, mających wpływ na branżę horeca. Każdy z nich zawiera opis trendów, które będą szczególnie widoczne w najbliższym czasie. Są to m.in. wzrastająca rola kobiet w gastronomii, sharing plates, minimalizm w kulinariach, foodpairing, istotna rola sztucznej inteligencji, kuchnia roślinna, design oraz wiele innych. Nowością w tym wydaniu są wypowiedzi generowane przez chatGPT — warto im się przyjrzeć. Zapytaliśmy AI, co sądzi na temat trendów w gastronomii.
Ponadto publikacja zawiera garść ciekawostek z kraju i ze świata, wywiady ze specjalistami, wypowiedzi ekspertów oraz wiele odnośników do stron inspirujących restauracji i projektów, a także sporą dawkę danych i statystyk. Odpowiada na pytania, z którymi na co dzień mierzą się restauratorzy, m.in.
- W czym tkwi sekret atrakcyjnego lokalu?
- Dlaczego rośliny są przyszłością gastronomii?
- Jak technologia może pomóc w kuchni?
- Czy prostota i uważność to przyszłość branży horeca?
- Jak zmieniają się restauracje, aby wyjść naprzeciw potrzebom klientów?
Przeczytaj i bądź na bieżąco!