Informacja o produkcie
Mąka pszenna typ 450 tortowa jest idealna do wypieku naleśników, gofrów, ciast biszkoptowych, francuskich, tortów czy pierogów i uszek. Nadaje się także do kruchych ciastek, ciast czy pączków i faworków. Sprawdzi się również przy zagęszczeniu sosów, zup lub kremów. Dzięki odpowiedniej granulacji wypieki będą udane, a po dodaniu do ciasta pierogowego będzie ono pulchne, sprężyste i jędrne. Charakteryzuje się wysokim stopniem rozdrobnienia i odznacza się naturalną, złocistą barwą dzięki szczegółowej selekcji ziaren i wykorzystaniu bielma z ich centralnej części. Mąka tortowa jest lekkostrawna, zawiera minerały z grup B1, B2 oraz PP. Produkt bez dodatku polepszaczy.
Składniki:
pszenica 100%.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna - 1480 kJ/337 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 72 g
W tym cukry - 0,2 g
Białko - 9,2 g
Sól - 0,01 g
Parametry
Kraj pochodzenia - Polska
Przechowywanie - Temperatura pokojowa
Masa netto - 1 kg
Masa brutto - 1 kg
Alergeny - gluten
Przechowywanie przed otwarciem - Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.