Informacja o produkcie
Mąka pszenna krupczatka to znakomity zamiennik mąki tortowej. Idealna do wyrobu ciasta kruchego, rogalików, kruchych babeczek i tart (np: mazurek na Wielkanoc). Można ją wykorzystywać do dań wytrawnych, do panierowania mięs, zagęszczania sosów czy przyrządzania łazanek. Polecamy łączenie krupczatki z innymi mąkami aby dodać wypiekom kruchości i puszystości. Dodanie krupczatki do mąki pszennej stanowi sekret udanych tortów. Produkt bez dodatku polepszaczy.
Składniki:
mąka pszenna.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna - 1453 kJ/342 kcal
Tłuszcz - 1 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
W tym cukry - 0,5 g
Białko - 10,5 g
Sól - <0,1 g
Parametry
Przechowywanie - Temperatura pokojowa
Masa netto - 1 kg
Masa brutto - 1.01 kg
Alergeny - gluten
Przechowywanie przed otwarciem - Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.