Informacja o produkcie
Mąka orkiszowa pełnoziarnista bardzo dobrze łączy się z innymi rodzajami mąk i tworzy podstawę do lekkich wypieków. Upieczemy z niej chleb orkiszowy z aromatycznym orzechowym posmakiem. Możemy ją stosować do naleśników, ciast, pierogów, tart oraz do chleba i bułek orkiszowych. Zawiera większą ilość przyswajalnego białka niż mąka pszenna. Wegetarianie i weganie mogą wykorzystać ją do produkcji warzywnych pasztetów. Produkt bez dodatku polepszaczy.
Składniki:
mąka pszenna z pszenicy orkisz 100%.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna - 1421 kJ/336 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 65,5 g
W tym cukry - 2,1 g
Białko - 11,5 g
Sól - <0,01 g
Parametry
Kraj pochodzenia - Polska
Przechowywanie - Temperatura pokojowa
Masa netto - 1 kg
Masa brutto - 1.07 kg
Alergeny - gluten
Przechowywanie przed otwarciem - Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej.