Informacja o produkcie
Kasza manna powstaje z najdrobniejszych zmielonych ziaren pszenicy. Służy do wyrobu kleików, kaszek z dodatkiem owoców, puddingów, ciast, pasztetów, placków ziemniaczanych lub do rosołu z kluskami z kaszy (a’la knedle). To gwarant udanych potraw i wyrobów cukierniczych. Kasza manna posiada dużą wartość odżywczą oraz jest lekkostrawna, a gotowana zarówno na mleku jak i wodzie idealnie nadaje się do żywienia nawet najmłodszych dzieci oraz osób cierpiących na choroby układu pokarmowego. Produkt bez dodatku polepszaczy.
Składniki:
kasza manna.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna - 1457 kJ/343 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 77 g
W tym cukry - 0,1 g
Białko - 8,7 g
Sól - <0,01 g
Parametry
Kraj pochodzenia - Polska
Przechowywanie - Temperatura pokojowa
Masa netto - 1 kg
Masa brutto - 1.01 kg
Alergeny - gluten
Sposób przygotowania/użycia - Zagotuj 1,5 szklanki mleka, dodaj cukier do smaku. Rozmieszać kaszę w 1 szklanki mleka (1 łyżka – wersja płynna, 3 – łyżki wersja gęsta). Do gotującego się mleka wlać rozmieszaną kaszę i gotować około 10 minut ciągle mieszając
Przechowywanie przed otwarciem - Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.